آنالیز SWOT و استارت آپ ها

کسب و کارها برای رسیدن به موفقیت نیازمند آن هستند که هر چند وقت یک بار وضعیت فعلی که در آن قرار دارند و وضعیتی که در آینده میخواهند در آن قرار داشته باشند، را آنالیز نمایند. برای آنالیز استارت آپ خود میتوانید از آنالیز SWOT استفاده نمایید. در واقع با این آنالیز میتوانید نقاط قوت و ضعف کسب وکار خود را بیابید و بر روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشید.
هوشمندسازی کسب و کارها امروزه یک فرصت برای پیشرفت آنها به شمار میآید. با استفاده از هوشمندسازی کسب و کارها، افراد به راحتی میتوانند با ابزار و وسایل هوشمند کارهای تجاری خود را انجام دهند. جالب است بدانید، با استفاده از هوشمندسازی میتوانید به صورت آنلاین شروع به ارائه خدمات و سرویس دهی نمایید و تاثیرات چشمگیر آن را بر روند استارتآپ خود را مشاهده نمایید.
معرفی آنالیز SWOT
آنالیزSWOT یک روش برای پیدا نمودن نقاط ضعف یک کسب و کار است. SWOT هزینه چندان زیادی ندارد و استفاده از آن راحت و آسان است. SWOT مخفف کلمات زیر است:
- Strengths : نقاط قوت
- Weaknesses : نقاط ضعف
- Opportunities : فرصتها
- Threats : تهدیدها
با استفاده از این آنالیز میتوانید بررسی اولیه از فرایندهایی که در حال حاضر انجام میدهید را بدست آورید. سپس نسبت به فرایندهای آینده شروع به برنامه ریزی نمایید تا با استراتژی بهتری بتوانید کسب و کار و یا استارتآپ خود را ادامه دهید.
لازم به ذکر است آنالیز SWOT به شما این امکان را میدهد تا نقاط ضعف و قوت درونی و بیرونی کسب و کار خود را پیدا نمایید. آنالیز SWOT با شناسایی نقاط ضعف و قدرت کسب و کارها، این امکان را برای صاحبان کسب و کارها فراهم می آورد تا فرصت ها و تهدیدهای محیط خارجی کسب و کار و همچنین تاثیر عوامل بیرونی را پیدا نمایید. واضح و بدیهی است، نقاط قوت و ضعف مرتبط با فرایندهایی است که در حال حاضر در حال انجام هستید و فرصتها و تهدیدها مربوط به فرایندهای آینده استارت آپ شما است.
جالب است بدانید که نقاط ضعف و قدرت به شما وابسته است و با گذشت زمان میتوانید نسبت به تغییر آن اقدام نمایید. برخی از نقاط ضعف و قدرت کسب و کارها عبارتند از:
- میزان شهرت شرکت
- لیست مشتریان
- کارکنان
- دارایی شرکت
- محل شرکت
همچنین لازم است با برخی از تهدیدها و فرصتها که شما قادر به کنترل آنها نیستید، نیز آشنا شوید و با استفاده از استراتژیها و برنامههای مناسب و فکر شده نسبت به آنها اقدام نمایید.
- قوانین و مقررات
- رقبا
- اقتصاد
- وضعیت بازار
- مسائل مالی
نحوه اجرای آنالیز SWOT
تنها با پاسخ به چند سوال میتوانید نقاط ضعف، قدرت، تهدید و فرصتهای مرتبط با کسب و کار خود را پیدا نمایید. زیرا آنالیز SWOT هیچ گونه روش علمی خاصی ندارد. در واقع بهتر است این گونه بیان شود، هیچ روشی برای اندازه گیری چگونگی عملکرد استارتآپ شما وجود ندارد. شایان ذکر است، با استفاده از این آنالیز میتوانید تنها به شناسایی عوامل داخلی و خارجی متکی به کسب و کارها و یا استارت آپ ها بپردازید و نسبت به کارهایی که در آینده میخواهید انجام دهید، برنامه ریزی بهتر و دقیق تری داشته باشید. جالب است بدانید، این سوالات را میتوانید بین اعضای تیم خود مطرح نمایید و آنالیز را اجرا نمایید.
پیدا نمودن نقاط قوت با پاسخ به سوالات زیر:
با پاسخ به این سوالات میتوانید به بررسی نحوه عملکرد داخلی کسب و کار خود بپردازید. به یاد داشته باشید، این عوامل به سختی تغییر پیدا میکنند و باید حتما تحت کنترل مدیریت قرار داشته باشد.
- در چه کارهایی ما بهترین هستیم؟
- کدام یک از کارها را نسبت به رقبا، به بهترین نحو انجام می دهیم؟
- مهمترین مزیت رقابتی تیم ما چیست؟
- کدام کار را تنها تیم ما انجام میدهد؟
- منابعی که در اختیار داریم، چیست؟
- مزایای ما در بخش تجارت الکترونیک چیست؟
- مزیت اعضای تیم ما چیست؟
- ارزشهای استارتآپ ما چیست؟
- مخاطبان و مشتریان ما کدام بخش از کار ما را دوست دارند؟
پیدا نمودن نقاط ضعف با پاسخ به سوالات زیر:
با پاسخ به این سوالات میتوانید نقاط ضعف داخلی کسب و کار خود را پیدا نمایید. لازم به ذکر است، این موارد حتما باید تحت کنترل باشند.
- در چه کارهایی ما بدترین هستیم؟
- رقبا در چه کارهایی بهتر از ما هستند؟
- چه مسائلی سبب شکایت مشتریان نسب به کار ما میشود؟
- معایب تیم کار ما چیست؟
- عواملی که میتواند از پیشرفت ما جلوگیری نماید، چیست؟
- چه منابعی در تیم کاری ما کم است؟
- کارهایی که نیاز به بهبود دارند، چیست؟
پیدا نمودن فرصتها با پاسخ به سوالات زیر:
با پاسخ به این سوالات میتوانید عواملی مثبت خارجی کسب و کار خود را شناسایی نمایید. لازم است بدانید، اکثر این عوامل از کنترل شما خارج است، اما میتوانید آنها را تحت تاثیر قرار دهید.
- با استفاده از چه تغییراتی میتوانیم کسب و کار و یا استارتآپ را بهبود دهیم؟
- آیا راه و روش تغییر بازار مناسب است؟
- با توجه به وضعیت اقتصادی حال حاضر، کار ما به موفقیت خواهد رسید؟
- چه فرصتهایی پیش روی ما است که به سراغ آنها نرفته ایم؟
- چه فرصتهایی در آینده خواهیم داشت؟
- آیا میتوانیم هزینه مواد اولیه را کاهش دهیم؟
- چگونه میتوانیم منابعی را که تا به امروز نداشته ایم را بدست آوریم؟
پیدا نمودن تهدیدها با پاسخ به سوالات زیر:
با پاسخ به این سوالات میتوانید عواملی منفی خارجی کسب و کار خود را شناسایی نمایید. لازم است بدانید، این عوامل از کنترل شما خارج است، اما میتوانید آنها را تحت تاثیر قرار دهید.
- رقبای فعلی خود را میشناسید؟
- با ورود چه نوع محصول جدیدی به بازار، تجارت الکترونیک ما به خطر میافتد؟
- اندازه بازار ممکن است کاهش پیدا نماید؟
- تغییر منفی صنعت چه تاثیری بر کار ما دارد؟
- ممکن است هزینه مواد اولیه ما افزایش یابد؟
- احتمال دارد تقاضای محصول ما کمتر شود؟
- تغییر مقررات سبب تهدید کسب و کار ما خواهد شد؟
- آیا سازنده و تولیدکنندهی ما غیرقابل اعتماد خواهد بود؟
بنابراین توصیه مینماییم، هر چند وقت یک بار، روند فرایند کسب و کار خود را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید دقیق تر و با برنامه ریزی مناسب تری نسبت به آینده اقدام نمایید. همچنین به خاطر داشته باشید، هوشمندسازی کسب و کارها به صاحبان آن ها کمک می نماید تا بهتر با روند تغییرات در بازار سهام، الویت مشتریان و…. را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند. بنابراین با هوشمندسازی کسب و کار خود به ثبات و پایداری بالاتری خواهید رسید و تصمیم گیری های خود را با استفاده از اطلاعات دقیق تری خواهید گرفت.